Rep geeft transferadvies: 'Goed voor hem om nog een jaar bij Ajax te blijven'

Rep geeft transferadvies: 'Goed voor hem om nog een jaar bij Ajax te blijven'

05-03-2019 19:21
23

Johnny Rep heeft het volste vertrouwen in Matthijs de Ligt, maar hij adviseert de verdediger van Ajax komende zomer nóg niet de stap naar de Europese top te maken. Dat vertelt de voormalig aanvaller in gesprek met de Spaanse sportkrant AS.

"Het zou goed zijn voor hem om nog een jaar bij Ajax te blijven", stelt Rep, die in de jaren zeventig uiterst succesvol was met Ajax. "Hij is negentien jaar oud, hij is de aanvoerder. Hij zou geen haast moeten hebben." Wel is Rep ervan overtuigd dat De Ligt goed genoeg is om de Europese top te halen.

Rep ziet bovendien nog kansen voor Ajax in de return tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Het elftal van trainer Erik ten Hag moet dinsdagavond in het Estadio Santiago Bernabéu een 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. "Ik heb gezien dat Madrid dit seizoen veel problemen heeft. Ajax heeft nog altijd een kans."

"Met De Jong, De Ligt, Van de Beek, Ziyech… Er is talent", aldus Rep, die beseft dat Ajax niet vaak zulke kansen krijgt. Hij ziet dat de tijden zijn veranderd. "Cruijff speelde tien jaar voor Ajax, het was de beste periode in de geschiedenis van de club. Het is heel moeilijk om dat te herhalen."