De Ligt maakt 'ongelooflijk compliment': 'We denderen er overheen'

De Ligt maakt 'ongelooflijk compliment': 'We denderen er overheen'

05-03-2019 23:17
47

Matthijs de Ligt stelt dat Ajax 'nog niet klaar is' in de Champions League na de weergaloze prestatie tegen Real Madrid in de Champions League. De aanvoerder is vol lof over het optreden van de Amsterdammers in Spanje.

"Wat doen wij nou? Wij winnen hier", reageert De Ligt gevat voor de camera van Veronica. "De meeste mensen vinden het ongelooflijk, maar wij wisten dat het kon. Real Madrid geeft ruimte weg en als je durft te voetballen, dan hebben ze het lastig. Dat zijn ze niet gewend. Dat heb je vooral in de eerste helft kunnen zien. We speelden er telkens onderuit."

Toch was de 1-4 overwinning een daverende verrassing voor iedereen. "Aankomen zie je het natuurlijk niet", erkent De Ligt. "We weten wat voor ploeg Real Madrid heeft. Maar in de thuiswedstrijd hebben we laten zien dat wij iets kunnen. We creëerden kansen, maar het enige dat er aan ontbrak was scoren. Vandaag gaan de eerste twee kansen er gelijk in. Dan weet je dat zij in een mindere fase zitten en je er overheen kunt denderen."

Volgens De Ligt was Ajax in Madrid 'op zijn best'. "Als ik zie hoe wij gestreden hebben voor elkaar. Als ik zie hoe wij ballen wegkoppen uit de zestien. Als ik zie hoe wij teruglopen als aanvallers. Op ons best? Ja, ik denk het wel. Anders win je hier nu niet van Real Madrid. Het is een ongelooflijk compliment naar de ploeg." De aanvoerder weet niet waar dit eindigt. "Het is wel de titelhouder… We hebben het Bayern lastig gemaakt, we hebben nu Real uitgeschakeld… We zitten nu in de kwartfinale, maar we zijn nog niet klaar."

De Ligt werd ook nog gevraagd naar de bewuste gele kaart van Real Madrid-verdediger Sergio Ramos. "Natuurlijk is hij zo'n aanvoerder die het team bij elkaar houdt. Misschien zag je dat vandaag wel, dat het een beetje uit elkaar viel."