De Jong voldoet aan Barça-vraag: 'Maar dit is vooral voor de fans van Ajax'

De Jong voldoet aan Barça-vraag: 'Maar dit is vooral voor de fans van Ajax'

05-03-2019 23:35
63

Frenkie de Jong voelde zich dinsdag als een vis in het water in het Estadio Santiago Bernabéu. De 21-jarige middenvelder gaf zijn visitekaartje af in de duels met Luka Modric tijdens de sensationele 1-4 zege van Ajax tegen titelhouder Real Madrid in de Champions League.

Ajax plaatste zich daardoor voor de kwartfinale. "Het is geweldig als je 4-1 wint in Bernabéu. Dan denk ik: Mensen hadden het misschien wel verwacht, maar niet op deze manier." Het stadio van De Koninklijke liep zelfs leeg. "Ze zitten natuurlijk niet in een lekkere fase. Als ze dan achter komen, raakt het publiek helemaal gefrustreerd. Ik snap dat wel enigszins, maar voor ons is het geweldig."

De Jong hield zich keurig aan de opdracht die hij van toekomstig werkgever FC Barcelona had gekregen. "We hebben ze vooral uitgeschakeld met Ajax en voor de fans van Ajax. Daar ben ik vooral blij om."

"Ik speelde redelijk goed, maar ik maakte het op het einde nog bijna spannend", doelt De Jong op zijn slippertje bij een 1-4 stand. "Die mag ik niet verliezen, dat moet ik gewoon beter doen. Ik draaide eerst weg en toen wilde ik door versnellen, maar ik had bijna overal kramp. Ik had 'm gewoon weg moeten spelen. Dat is een fout, maar gelukkig hebben we gewonnen."

Een voorkeur voor een opponent in de kwartfinale heeft De Jong niet. "We zullen de underdog zijn, maar dat waren we in deze tweestrijd ook… We zijn heel erg blij."

Zie ookDe Jong maakt indruk met heerlijke acties tegen Ballon d'Or-winnaar Modric