'Ik nam met Schreuder de spelsituaties door, vliegt die bal zo de kruising in!'

'Ik nam met Schreuder de spelsituaties door, vliegt die bal zo de kruising in!'

06-03-2019 08:28
37

Dani de Wit betrad dinsdagavond met een brede grijns het Bernabeu-veld. De 21-jarige middenvelder mocht invallen voor Lasse Schöne, vlak nadat de Deen met een miraculeuze vrije trap voor 1-4 zorgde.

De aanvoerder van Jong Ajax wist niet wat hij zag. "Ik stond met Alfred Schreuder nog de spelsituaties door te nemen. We kijken allebei op en hij vliegt zo de kruising in! Dat was wel even genieten", liet hij na de historische wedstrijd weten aan AT5. De Wit mocht de Deen meteen aflossen. "Een hartstikke mooi moment, feest, genieten. Iedereen was euforisch."

Wedden

Meer odds

De invaller genoot dubbel en dwars van de meegereisde supporters. "Wij zien natuurlijk ook die filmpjes van de mensen op het plein. Dat is al genieten, voor die mensen doe je het. Dan zie je ze negentig minuten lang losgaan in het vak. Ik heb de Real Madrid-supporters niet gehoord, alleen de Ajax-fans, dat zegt wel genoeg als er tachtigduizend man in het stadion zitten. Een cijfer voor het uitvak? Laten we het maar op een 10 houden, niet normaal."

Lees ook: Van 'hala Madrid' tot 'negentig minuten lang': vijf minuten lang feest op het veld