Gedesillusioneerde Kroos na Amsterdamse vernedering: 'Ook toen was Ajax beter'

Gedesillusioneerde Kroos na Amsterdamse vernedering: 'Ook toen was Ajax beter'

06-03-2019 08:35
42

Direct na afloop van Real Madrid - Ajax (1-4) op dinsdagavond was Toni Kroos zwaar teleurgesteld, maar óók realistisch. De Duitse vedette van Real moest constateren dat Ajax simpelweg twee keer beter had gespeeld.

Ajax zorgde dinsdag voor een megastunt in Madrid door vier keer te scoren, De Koninklijke van de mat te spelen en de ploeg die de laatste drie jaar de Champions League won, uit het toernooi te knikkeren. "Er worden te snel dingen vergeten in het voetbal. Eigenlijk was Ajax al beter dan wij in het heenduel, dat moeten we gewoon eerlijk toegeven", aldus Kroos in gesprek met Spaanse journalisten.

"Dit is wel een enorme klap, natuurlijk, vorig jaar stonden we nog met de trofee in onze handen. Het is gewoon ontzettend moeilijk om heel erg lang een dergelijk niveau vast te houden."

Nacho
Voor Nacho Fernández, die in de slotfase van de wedstrijd rood kreeg, was het 'een van de meest teleurstellende avonden van de voorbije seizoenen'. "We zijn het niet gewend om al in de achtste finale te stranden. Dit is in alle opzichten een zwaar seizoen, we moeten nu opkrabbelen en de clubkleuren verdedigen. Hoe de sfeer in de kleedkamer was? Er heerste vooral een gevoel van onmacht."

Lees ook: 'Drie maanden van rouw': 'Real geëlimineerd door groep kinderen zonder ervaring'

Lees ook: Buitenlandse pers prijst 'sprankelend' Ajax: 'Grootste stunt uit geschiedenis'