'Vervelende privé-situatie' voor dubbende De Jong: Ik heb extra tijd nodig

'Vervelende privé-situatie' voor dubbende De Jong: "Ik heb extra tijd nodig"

06-03-2019 08:47 Laatste update: 08:54
29

In gesprek met dagblad de Gelderlander heeft De Graafschap-trainer Henk de Jong nogmaals benadrukt dat hij twijfelt over een nieuw contract op De Vijverberg. Dat heeft alles te maken met een 'vervelende privé-situatie'. 

Eerder deze week liet De Jong ook al doorschemeren dat hij niet zeker is van een nieuwe verbintenis in Doetinchem. "Ik heb voor mezelf extra tijd nodig om een goede afweging te kunnen maken", zegt de oefenmeester over de situatie.

Het gezin van De Jong woont in het Friese Drachten. Inhoudelijk wil hij niet veel zeggen over de stand van zaken. "Met De Graafschap of sportieve redenen hebben mijn twijfels niets te maken. Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin. Ik heb ook alle vertrouwen in een goede afloop van het seizoen en zie mogelijkheden om door te groeien. Maar mijn gezin is ook belangrijk."

Peter Hofstede, technisch manager van De Superboeren, gunt De Jong de tijd. "Wij denken waar mogelijk ook met Henk mee. We begrijpen dat hij iets langer de tijd nodig heeft en geven hem die ruimte. Hij past uitstekend bij de club en willen graag met hem verder."

Lees ook: Henk de Jong twijfelt toch over aanbod: "Heeft met mijn privésituatie te maken"