Van de Beek beleeft sprookje: 'Ik zei al tegen Matthijs: droom ik of wat?'

Van de Beek beleeft sprookje: 'Ik zei al tegen Matthijs: droom ik of wat?'

06-03-2019 10:56 Laatste update: 11:58
45

Donny van de Beek moest zichzelf na afloop van Real Madrid - Ajax (1-4) in zijn arm knijpen. De middenvelder had een surrealistisch gevoel nadat de Amsterdammers zich ten koste van De Koninklijke hadden gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Champions League.

"Ik denk nog steeds dat het een sprookje is. Ik zei tegen Matthijs al: droom ik of wat? Maar het is gewoon echt waar", stelt hij voor de camera van NUsport. "Dit is de mooiste wedstrijd die ik ooit heb mogen spelen voor Ajax. Dit is gewoon niet normaal."

Van de Beek genoot van de ploeg. "We hebben gewoon echt goed gevoetbald, vanuit onze eigen manier van spelen. Ook al stonden we 3-0 voor, we bleven we nog steeds druk vooruit zetten. In de opbouw ook: we bleven voetballen. Niet normaal!"

De middenvelder vindt niet dat Ajax met het bereiken van de kwartfinale achterover kan gaan zitten. "Nee, de missie is niet geslaagd. Zolang je erin zit moet je door blijven gaan", vervolgt Van de Beek. "Het kan bijna niet gunstig zijn, want je komt nu alleen tegen de beste ploegen in Europa. Dat weet je."