'Lullige beelden' van Ruiter in Netflix-docu: Een gigantische ketser

'Lullige beelden' van Ruiter in Netflix-docu: "Een gigantische ketser"

06-03-2019 12:52
13

Robbin Ruiter heeft gemengde gevoelens over de documentaire over zijn club Sunderland die te zien is op Netflix. Het beeld van de doelman dat naar voren komt in 'Sunderland 'Til I Die' strookt niet helemaal met de verwachtingen van de Nederlandse goalie, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

Ruiter komt 'sportief gezien' slecht naar voren, zegt-ie tegen VI. "Vorig seizoen speelde ik een paar matige wedstrijden, en twee heel slechte. Eentje was tegen Millwall, toen kreeg ik een bal klassiek door de stokken gespeeld. Een gigantische ketser. Nou, die beelden zaten natuurlijk in de serie."

"Maar ik heb óók prima wedstrijden gekeept. Vijf keer de nul gehouden. Ik zat tot mijn blessure in een stijgende lijn, dat zou een verhaallijn worden in een van de afleveringen. Maar toen ik de serie bekeek, zag ik er niks van terug. Ik vroeg de makers wat er gebeurd was. Bleek dat ze vanwege de lengte flink hadden moeten snijden. Onder meer in mijn scènes."

"Vond ik nogal… zuur", zegt de oud-doelman van FC Utrecht en FC Volendam. "Maar achteraf snap ik het ook wel. Die lullige beelden van mij passen beter in het complete plaatje. Het is een mooie serie geworden. En ik heb ondanks alles toch heel veel positieve reacties gekregen. Op straat van supporters, op internet van mensen over de hele wereld."

Ruiter speelt sinds 2017 voor The Black Cats. Het contract van de 31-jarige sluitpost loopt komende zomer af.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s