AD: KNVB wil Ajax weer handje helpen, bomvolle agenda zorgt voor problemen

AD: KNVB wil Ajax weer handje helpen, bomvolle agenda zorgt voor problemen

06-03-2019 13:35 Laatste update: 17:46
165

De KNVB is bereid om mee te denken met Ajax en rondom het aanstaande tweeluik in de kwartfinale van de Champions League te schuiven met het schema van de Eredivisie. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdag. Of het ook daadwerkelijk gaat lukken, is een tweede. 

Er is met name in april sprake van een bomvol schema voor Ajax. Volgens het AD 'onderzoekt de KNVB momenteel de mogelijkheden' om de Amsterdammers rondom de kwartfinale van de Champions League te ontzien. Op 9 of 10 april staat het heenduel op het programma, een week later volgt de return tegen een nog onbekende tegenstander. De agenda van Ajax (zie onder) lijkt echter weinig flexibel te zijn. 

De ploeg van trainer Erik ten Hag strijdt nog op drie fronten mee. In de Eredivisie is de titelstrijd met PSV in volle gang, op 15 maart wordt bekend wie in de volgende ronde van de Champions League de opponent is en op 5 mei staat de bekerfinale tegen Willem II, in De Kuip, op het programma. 

Schuiven
Er zou bijvoorbeeld met Willem II - Ajax (gepland op 6 april) of Ajax-Excelsior (14 april) kunnen worden geschoven. Het probleem is dat er - bijvoorbeeld -  op 3 april ook al een midweekse Eredivisie-wedstrijd staat gepland. Later deze maand is de kalender weliswaar leeg, maar dat is omdat er een interlandperiode staat gepland. Tal van spelers van Ajax gaan dan op pad met hun land. 

Met de laatste twee speeldagen van de Eredivisie, op 28 april en 12 mei, wil de KNVB zo goed als zeker ook niet rommelen. Dan moeten álle Eredivisie-duels namelijk op zondagmiddag tegelijkertijd worden afgewerkt. 

Afgelopen maand werd Ajax-PEC Zwolle door de KNVB verschoven, om de Amsterdammers zo een optimale voorbereiding te kunnen bieden op de return tegen Real Madrid van woensdagavond. Dat is in de ogen van de KNVB namelijk in het belang van het Nederlandse voetbal. De beslissing van de voetbalbond leidde tot verontwaardiging bij andere clubs en zelfs juridische stappen van PEC

De agenda van Ajax
10 maart:
Ajax – Fortuna Sittard
13 maart:
Ajax - PEC Zwolle
17 maart:
AZ – Ajax
31 maart: Ajax – PSV

3 april:
FC Emmen - Ajax
6 april:
Willem II – Ajax
9 of 10 april:
kwartfinale CL
14 april:
Ajax – Excelsior 
16 of 17 april:
kwartfinale CL
21 april:
FC Groningen – Ajax
24 april:
Ajax – Vitesse
28 april:
De Graafschap – Ajax
30 april of 1 mei:
halve finale CL

5 mei:
bekerfinale Willem II - Ajax
7 of 8 mei:
halve finale CL
12 mei:
Ajax – FC Utrecht
1 juni:
Champions League-finale

Lees ook: Voor in de agenda: loting en kwartfinales van Ajax in Champions League