Marca: Atlético klopt na megatransfer van 80 miljoen aan bij Ajax

Marca: Atlético klopt na megatransfer van 80 miljoen aan bij Ajax

06-03-2019 14:27
51

Het wemelt een dag na de Ajax-stunt in Madrid van de geruchten rond Matthijs de Ligt. Marca meldt dat Atlético Madrid van plan is om komende zomer vól te gaan voor de negentienjarige captain van de Amsterdammers. 

Alles wijst erop dat Atlético verdediger Lucas Hernández kwijt gaat raken aan Bayern München. Vanuit Duitsland werd afgelopen maand de belangstelling voor de international van Frankrijk bevestigd. Hernández heeft een afkoopsom van liefst 80 miljoen euro in zijn contract staan. 

Mocht hij inderdaad voor een megasom verkocht worden, dan zijn Atlético en trainer Diego Simeone van plan om vol voor De Ligt te gaan. De Oranje-international is in de ogen van de club de perfecte opvolger van Hernández, weet Marca

Simeone moet sowieso op zoek naar verdedigers: naast Hernández staat namelijk ook Diego Godin voor een vertrek uit Madrid. Godin beschikt over een aflopend contract en volgens Italiaanse media is de Uruguayaan onderweg naar Internazionale.

FC Barcelona-preses Josep Maria Bartomeu bevestigde eerder op de dag dat de Catalaanse grootmacht een oogje heeft op De Ligt. Eerder al verzekerde Barça zich van de diensten van Ajacied Frenkie de Jong.