'Ajax is onder de indruk van Mexicaan en ziet PSV-target als De Ligt-opvolger'
Álvarez (onder) met oud-ploeggenoot Diego Lainez

'Ajax is onder de indruk van Mexicaan en ziet PSV-target als De Ligt-opvolger'

Gepubliceerd: woensdag 6 maart 2019 om 17:06wo 06-03-2019 om 17:06

Laatste update: zaterdag 9 maart 2019 om 08:05za 09-03-2019 om 08:05

Ajax mengt zich in de strijd om Edson Álvarez. De interesse van PSV in de verdediger was al bekend, maar ook de Amsterdammers azen nu op de handtekening van de 21-jarige Mexicaan.

Dat meldt het Mexicaanse Record. Volgens het medium volgt Ajax de verdediger van CF América al langere tijd. Ajax zou op zoek zijn naar een talentvolle speler die het verwachte vertrek van Matthijs de Ligt op kan vangen. Het is zo goed als zeker dat de aanvoerder van Ajax na dit seizoen vertrekt uit Amsterdam.

De twintigvoudig Mexicaans international zou voor Ajax om meerdere redenen een interessante speler zijn. Zijn 'imposante fysiek' (Álvarez is 1.90 meter, red.) is er daar een van. Daarnaast is Álvarez op meerdere plekken inzetbaar: de Mexicaan kan als centrale verdediger, maar ook als centrale middenvelder uit de voeten.

Volgens Record heeft Ajax nog geen toenadering gezocht tot de Mexicaan, maar het medium verwacht dat het financiële plaatje geen probleem zal zijn. Ajax verkocht Frenkie de Jong immers voor grof geld aan FC Barcelona en zal nog meer geld binnenkrijgen als meer spelers vertrekken. 

Eerder deze week bevestigde Eindhovens Dagblad nog dat Álvarez nog altijd in beeld is bij de koploper van de Eredivisie. "Álvarez is een verdedigende speler en zou een mogelijkheid kunnen zijn", stelde PSV-watcher Rik Elfrink. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws