'Ajax doet me denken aan het Barça van de beginjaren met Messi, Xavi en Iniesta'

'Ajax doet me denken aan het Barça van de beginjaren met Messi, Xavi en Iniesta'

06-03-2019 18:42 Laatste update: 18:57
92

Aad de Mos steekt in België de loftrompet over Ajax. Het zou hélemaal niet gek zijn als de Amsterdammers ook de kwartfinale van de Champions League overleven, denkt de analist.

Veel zal afhangen van de loting op 15 maart. "Als ze in de volgende ronde weer tegen een tegenstander uitkomen die zoals Real Madrid laat voetballen, dan gaat ook die eruit", zegt De Mos in Het Nieuwsblad. "Of het nu PSG, Manchester City of Tottenham is. Voetballend is er in Europa geen enkel team zo goed als Ajax."

"Lastiger wordt het als ze Atlético Madrid of Porto treffen. Dat zijn teams die de tegenstander door en door bestuderen en inspelen op de zwakke punten. In lijf-aan-lijf gevechten verliezen ze meestal. Zoals in de competitie in Nederland tegen PSV. PSV speelde de lange bal en ging overal op het terrein de strijd aan. Resultaat: 3-0 voor PSV."

De Mos hoopt op een goede loting voor Ajax. "Als de spelers van Ajax naar overwaaiende ballen moeten kijken, is het over. Laat ze echter op een mooi veld tegen een eveneens voetballend elftal spelen en ze voetballen iedereen zoek. Dit Ajax doet me denken aan het Barcelona van de beginjaren van Messi met Xavi, Iniesta..."

Lees ook: Voor in de agenda: loting en kwartfinales van Ajax in Champions League