PVV-fractie zet deur op een kier voor Ajax-fans: 'Vooral de Haagse kak is tegen'

PVV-fractie zet deur op een kier voor Ajax-fans: 'Vooral de Haagse kak is tegen'

06-03-2019 21:19
50

De wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax worden al sinds 2006 zonder bezoekende fans uit Amsterdam gespeeld. De Haagse gemeenteraad voelt er niet veel voor om hier verandering in te brengen, maar de lokale PVV-fractie is positiever gestemd.

Tijdens de laatste editie van ADO-Ajax, op zondag 24 februari, demonstreerden Amsterdamse supporters in het centrum van Den Haag tegen het verbod op uitsupporters. PVV-fractievoorzitter Sebastian Kruis vindt het hoogst opmerkelijk dat burgemeester Pauline Krikke groen licht heeft gegeven voor deze demonstratie. "Ze mogen niet naar een ADO-wedstrijd in het best beveiligde stadion van Nederland op een industrieterrein aan de rand van de stad, maar ze mogen wél demonstreren in het centrum van onze stad met alle onrust van dien", vertelt hij aan Omroep West.

Krikke liet onlangs nog weten dat er onder de ADO-supporters 'weinig draagvlak' is om weer Amsterdamse fans toe te laten. Kruis beweert echter het tegenovergestelde. "Onze fractievertegenwoordiger Henk Bres (bekend van onder meer het debatteerprogramma Het Lagerhuis, red.) heeft het eens nagevraagd en het blijkt dat dit draagvlak er zeer zeker wel is onder een groot deel de supporters", aldus de PVV'er. "Het schijnt vooral Haagse kak op de Zuidtribune te zijn die er niet op zit te wachten."