Derde nederlaag in vier duels voor De Boer: hard onderuit in Champions League

Derde nederlaag in vier duels voor De Boer: hard onderuit in Champions League

07-03-2019 07:00 Laatste update: 07:19
65

Het Atlanta United van Frank de Boer is woensdagnacht hard onderuit gegaan in de CONCACAF Champions League. Op bezoek bij het Mexicaanse Monterrey, in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van het toernooi, werd er met 3-0 verloren. 

Voor De Boer, in december aangesteld als nieuwe trainer van Atlanta, betekent het zijn derde nederlaag in vier officiële duels. Onlangs werd er verloren van het Costa Ricaanse Herediano in de vorige ronde van de Champions League en afgelopen week ging Atlanta in het openingsduel van het nieuwe seizoen in de Major League Soccer met 2-0 onderuit tegen D.C. United. De return tegen Herediano werd tussendoor met 4-0 gewonnen, waardoor alsnog de volgende ronde werd bereikt.  

Namens Monterrey waren Nicolás Sánchez (16e minuut), Dorlan Pabón (80e minuut) en Jesús Gallardo (84e minuut) woensdagnacht trefzeker. Volgende week staat de return tegen de Mexicaanse topclub op het programma. In de tussentijd moet Atlanta het in competitieverband opnemen tegen FC Cincinnati. 

Bij zijn aanstelling in december zei De Boer dat Atlanta dit seizoen hoge ogen wil gooien in de CONCAF Champions League. Uitschakeling in de kwartfinale zou dan ook een bittere pil zijn voor de coach en de ambitieuze MLS-club.