Stam schept duidelijkheid bij PEC: 'Je zult dat krijgen, maar het is grote onzin'

Stam schept duidelijkheid bij PEC: 'Je zult dat krijgen, maar het is grote onzin'

07-03-2019 07:45 Laatste update: 08:30
29

Jaap Stam garandeert dat hij de komende maanden met zijn hoofd vólledig bij PEC Zwolle is. De oefenmeester werd woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Feyenoord. Per 1 juni gaat Stam in De Kuip aan de slag. 

De aanstaande overstap van de oud-verdediger baart fans van PEC zorgen. Hun club is namelijk verwikkeld in een strijd tegen degradatie. PEC staat slechts één punt boven de rode streep. Stam vond het belangrijk dat er snel duidelijkheid kwam over zijn move naar Feyenoord, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Zoiets moet niet te lang door sudderen. Bij PEC niet, bij mij niet en bij Feyenoord niet."

Wedden

Meer odds

"Bij de contractbesprekingen met PEC zijn bepaalde scenario's besproken, mocht er iets voorbij komen vanuit de top. PEC stond daar heel toegankelijk en positief in, daar ben ik de club dankbaar voor."

"Je zult krijgen dat mensen zeggen: hij is er met zijn kop niet meer bij, maar dat is grote onzin. Ik weet waar ik mee bezig ben en wat ik wil afmaken. Nu vergt het even aandacht, maar de volle focus komt direct weer op PEC te liggen. Wij willen in de Eredivisie blijven."

Lees ook: Stam naar De Kuip: waarom Feyenoord wel óf niet de ideale man te pakken heeft

Lees ook: Feyenoord bevestigt groot nieuws: Stam aan de slag in De Kuip