Koeman geniet van Ajax: Ik vond het allemaal iets te euforisch

Koeman geniet van Ajax: "Ik vond het allemaal iets te euforisch"

07-03-2019 08:00
64

Ronald Koeman beleeft een déjà vu, nu Ajax het in de Champions League fantastisch doet. Als trainer van de Amsterdamse topclub slaagde Koeman er in het seizoen 2002/03 in om met Ajax tot de kwartfinale van het miljardenbal te reiken. 

"Als je naar het elftal kijkt, zie ik wel gelijkenissen. Je had destijds ook een aantal grote talenten, aangevuld met ervaring eromheen", analyseert de bondscoach beide teams, in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Ook toen zat het elftal wat dat betreft goed en logisch in elkaar. Tegen Milan in San Siro scoorden bijvoorbeeld Jari Litmanen en Steven Pienaar. Litmanen bracht routine zoals Tadic nu. Pienaar was op het middenveld een jongen van net 21."

Eerder deze week temperde Koeman nog de verwachtingen rondom Ajax. "Het was geen doelbewust statement, maar ik vond het allemaal wel iets te euforisch. Ik vond iedereen wel heel erg enthousiast. We gaan Real Madrid in eigen huis even verslaan. Ajax is geweldig. Madrid is niks. Maar goed, als je de wedstrijd hebt gezien, dan hebben de spelers het waargemaakt. En had ik ongelijk."