'Heerenveen kan de rekeningen niet betalen, Vlap en Pierie moeten verkocht worden'

'Heerenveen kan de rekeningen niet betalen, Vlap en Pierie moeten verkocht worden'

Gepubliceerd: donderdag 7 maart 2019 om 08:55do 07-03-2019 om 08:55

Laatste update: donderdag 7 maart 2019 om 09:51do 07-03-2019 om 09:51

SC Heerenveen móet komende zomer spelers verkopen om het hoofd boven water te houden. Transfers zijn hard nodig voor de financieel noodlijdende eredivisionist, weten Mark van Rijswijk en Cristian Willaert. Zelfs een faillissement is volgens hen niet uitgesloten. 

"Journalisten maken zich ernstig zorgen over het voortbestaan van Heerenveen", zei FOX Sports-commentator Van Rijswijk bij Voetbalpraat. "Als je kijkt wat er gebeurt bij de club, is er een scenario mogelijk dat de club kapot gaat. Zo serieus is het nu. Er bestaat een kans dat Heerenveen failliet gaat."

Willaert: "Heerenveen kon geen salarissen meer betalen. Daarom moesten ze bijvoorbeeld Arber Zeneli verkopen. Heerenveen kan nu tot juni salarissen betalen. In het verleden moest er ook al een lening worden afgesloten om salarissen te kunnen betalen."

"Ze zullen aan het einde van het seizoen weer spelers móeten verkopen", weet de verslaggever. "Michel Vlap moet verkocht worden. Kik Pierie moet verkocht worden. Anders kan de club de rekeningen gewoon niet betalen."

Eerder deze week werd Cees Roozemond definitief aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws