PSV verwelkomt clubloze Afellay in Eindhoven: 'Niet meer dan logisch voor ons'

PSV verwelkomt clubloze Afellay in Eindhoven: 'Niet meer dan logisch voor ons'

07-03-2019 09:07 Laatste update: 12:45
204

PSV gaat Ibrahim Afellay helpen met zijn herstel van een blessure. Dat meldt de koploper van de Eredivisie donderdag via de officiële kanalen. Afellay is momenteel clubloos: zijn contract bij Stoke City werd eerder dit jaar ontbonden. 

PSV stelt dat het 'Afellay gaat faciliteren om de volgende fase van zijn revalidatie op een goede manier te doorlopen'. "Ibrahim is hier opgegroeid en doorgebroken. Daarna werd hij een bepalende speler in diverse kampioensploegen. Het is voor ons niet meer dan logisch dat we hem helpen waar mogelijk", legt technisch manager John de Jong uit op de website van de club.

Het 'belang van Afellay heeft prioriteit'. "We hebben nu afspraken gemaakt over individuele begeleiding door de fysieke staf van de jeugdafdeling van PSV. Als de volgende fase aanbreekt, gaan we kijken hoe we dat invullen."

Afellay zal op het jeugdcomplex van PSV individueel aan de slag gaan met een fysiotherapeut van de academie, meldt PSV. De voormalig Oranje-international begon zijn loopbaan in Eindhoven. Later speelde hij voor onder meer FC Barcelona en Schalke 04. 

Lees ook: Afellay en Stoke per direct uit elkaar: middenvelder (32) vrij op te pikken