Done deal: Promes-vervanger doorstaat medische keuring en is VVV'er

Done deal: Promes-vervanger doorstaat medische keuring en is VVV'er

07-03-2019 13:38 Laatste update: 13:53
20

VVV-Venlo heeft zich versterkt met Josimar Lima. De 29-jarige centrale verdediger is gehaald als vervanger van Jerold Promes, die twee weken geleden geblesseerd raakte in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

De Venlonaren melden de afgeronde transfer via de officiële kanalen. Lima heeft tot het eind van het seizoen getekend. In het contract is een optie opgenomen om met een jaar te verlengen.

Lima kwam donderdag door de medische keuring en is daarmee officieel speler van VVV. De centrale verdediger zat zonder club. In het verleden speelde Lima voor Willem II, FC Dordrecht, Al-Shaab (Verenigde Arabische Emiraten), opnieuw Dordrecht en FC Emmen. Dit seizoen begon hij bij het Finse FC Lahti, maar inmiddels was Lima clubloos.

"Josimar is een centrale verdediger die zeer ervaren is. Na het wegvallen van Jerold Promes is hij een welkome versterking in onze selectie", reageert manager voetbal Stan Valckx op de website van de Venlonaren. De 34-jarige Promes liep twee weken geleden een breuk in zijn linkerknieschijf op en komt dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie.