Nieuwe trainer voor Karsdorp en Kluivert: AS Roma grijpt in na Europese exit

Nieuwe trainer voor Karsdorp en Kluivert: AS Roma grijpt in na Europese exit

07-03-2019 18:10 Laatste update: 18:21
92

Eusebio Di Francesco is met onmiddellijke ingang ontslagen door AS Roma. De Giallorossi brengen het nieuws daags na de Champions League-uitschakeling tegen FC Porto naar buiten.

Di Francesco was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club van Rick Karsdorp en Justin Kluivert. In de zomer van 2017 kwam hij over van Sassuolo. Di Francesco was bezig aan zijn tweede seizoen in het Stadio Olimpico. In de zomer van 2017 kwam hij over van Sassuolo. De 49-jarige Di Francesco leidde AS Roma in zijn eerste seizoen naar een sensationele halve finaleplek in de Champions League en een derde plaats in de Serie A.

Dit seizoen wilde het echter minder vlotten. De Romeinen staat in de competitie op een teleurstellende vijfde plek en vlogen woensdagavond, na een controversiële VAR-beslissing, uit de Champions League. AS Roma geeft via de clubsite geen expliciete verklaring voor het ontslag en wenst Di Francesco alle geluk in de toekomst. 'Hij zal altijd in de herinnering voortleven na die halve finaleplek van vorig seizoen', schrijft men op de clubsite.