Driessen door het stof na Ajax-opmerking: 'Niemand heeft me nog herkend'

Driessen door het stof na Ajax-opmerking: 'Niemand heeft me nog herkend'

07-03-2019 20:36
132

Valentijn Driessen van De Telegraaf moet door het stof na de 1-4 overwinning van Ajax op Real Madrid. De Ajax-watcher kon afgelopen maandag naar Madrid voor de Champions League-wedstrijd in Bernabéu, maar bleef bewust thuis omdat hij niet in een stunt van Ajax geloofde.

Driessen zat maandagavond bij Veronica Inside, terwijl zijn collega's van De Telegraaf in Madrid waren. "Ik ben hier omdat ik er niet in geloof. Ik zou er eigenlijk heen gaan, maar 1.2.... Ik geloof er nu ook niet in. Real Madrid heeft gas teruggenomen (tegen FC Barcelona in de competitie, red.) omdat de Champions League de enige kans is om een serieuze prijs te pakken", zei hij.

Zijn voorspelling had niet slechter gekund, want Ajax won met 1-4. Driessen was vervolgens de klos op social media. "Tja, daar zitten we dan. Ik ben toch maar onder m'n dekbed vandaan gekropen en zit hier met een dikke pruik en dikke snor. Niemand heeft me vandaag nog herkend en dat wil ik graag zo houden", zegt Driessen met een knipoog in de podcast van De Telegraaf

"Ik geloofde er op dat moment niet in", vervolgt hij. "Ik had niet verwacht dat Real Madrid zo in elkaar zou storten. Dat had er natuurlijk ook mee te maken. Ajax speelde geweldig, maar Real had ook een aantal geweldige kansen. Het was een volmaakte voetbalavond met Ajax als terechte en geweldige winnaar. Ik had dit niet zien aankomen. Ik ben in goed gezelschap, want ik zag dat Sergio Ramos een gele kaart pakte omdat ook hij dacht dat het al rond was."

Driessen wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn kritische houding richting Ajax. Trainer Erik Ten Hag zou niet goed in de groep liggen. Hij baseert zich op informatie die hij van mensen binnen de club krijgt. "Je volgt een club en een proces en spreekt met trainers, spelers, bestuursleden, directieleden en alles wat daaromheen hangt."

"Dan constateer je dat daar aversie was, zeker in het begin van het seizoen. Ten Hag ging door op de manier waarop hij vorig seizoen is geëindigd. Dat lag bij veel spelers niet goed. Met Tadic heeft hij een gesprek gehad. Sindsdien heeft hij beterschap beloofd. Dat dreigde begin januari in het slop te raken. Toen is er opnieuw gesproken. De spelers hebben de handen ineengeslagen en gezegd: dit moet ons seizoen worden."