The Sun: Man United overweegt verhuur van Chong, Ajax heeft interesse

The Sun: Man United overweegt verhuur van Chong, Ajax heeft interesse

07-03-2019 21:04
113

Manchester United overweegt Tahith Chong een seizoen lang te verhuren. De club wil dat het Nederlandse talent een volledig jaar meedraait in een eerste elftal. Ajax heeft belangstelling.

Dat meldt The Sun. Chong (19) maakte onder José Mourinho zijn debuut in de hoofdmacht van Man United, maar krijgt onder Ole Gunnar Solskjaer tot nu toe de meeste speelminuten. Toch is de clubleiding van The Red Devils van mening dat een verhuur momenteel het beste is voor Chong. Een transfer naar het buitenland zou de voorkeur krijgen.

Ajax
Volgens The Sun heeft United afgelopen zomer en winter al diverse verzoeken gekregen van clubs om Chong te huren. Het zou gaan om clubs uit Nederland en Duitsland. Ajax heeft volgens de boulevardkrant belangstelling getoond in de aanvaller, die er binnen United goed op staat. De club lijkt dan ook niet van plan om Chong te verkopen. 

Chong maakte in de zomer van 2016 de transfer van Feyenoord naar Manchester United. Daar kwam hij terecht in het O18-elftal. Inmiddels maakt hij zijn minuten bij O23 en zit hij regelmatig bij de selectie van het eerste elftal, waar hij zo nu en dan minuten maakt.