Chong na Feyenoord-vertrek door bij Manchester United: 'Het was een klap'

Chong na Feyenoord-vertrek door bij Manchester United: 'Het was een klap'

08-03-2019 07:05 Laatste update: 08:54
39

Roy Makaay weet nog goed dat het een klap was voor Feyenoord dat Tahith Chong de overstap maakte naar Manchester United. De negentienjarige vleugelspeler viel woensdag in voor de Engelse topclub in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

Chong maakte zeven jaar deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord. "Meteen was duidelijk dat Tahith een zeldzaam talent was. Een allround buitenspeler. Behendig, in het bezit van een individuele actie en razendsnel", zegt Roy Makaay, die de Nederlandse Antilliaan in Feyenoord Onder 13 en als spitsentrainer onder zijn hoede had, tegen De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

De voormalig topschutter herinnert zich nog goed dat Chong op Varkenoord zijn vertrek naar United aankondigde. "We hadden het zien aankomen, dat wel. De gesprekken over zijn eerste contract duurden gewoon te lang. Tegen het financiële geweld van Manchester United viel gewoon niet op te boksen. Maar hoe je het ook wendt of keert: het was wel een klap."

Makaay noemt Chong veelbelovend, maar wil hem niet te veel druk opleggen. "Maar het zegt genoeg dat Tahith in Parijs op zo'n cruciaal moment mocht invallen. Maar: de dagen van iconen als Robben en Van Persie zijn bijna geteld. Het is tijd voor een nieuwe generatie. We mogen onze handen dichtknijpen met Frenkie, Memphis, De Ligt en Van Dijk. Hopelijk kan de generatie die daar achter komt, met jongens als Tahith, op termijn aansluiting vinden."

Lees ook: The Sun: Man United overweegt verhuur van Chong, Ajax heeft interesse