'Robin Hood' wil KNVB-voorzitter worden: 'Ajax en PSV krijgen het steeds beter'

'Robin Hood' wil KNVB-voorzitter worden: 'Ajax en PSV krijgen het steeds beter'

Gepubliceerd: vrijdag 8 maart 2019 om 07:42vr 08-03-2019 om 07:42

Laatste update: vrijdag 8 maart 2019 om 08:31vr 08-03-2019 om 08:31

Pieter de Waard is al twaalf jaar het gezicht van Telstar, maar de directeur van de Noord-Hollanders wil nu hogerop. De 58-jarige bestuurder wil de binnenkort aftredende Michael van Praag opvolgen als voorzitter van de KNVB.

De Waard vindt dat alles een stuk eerlijker moet. Zo wil hij geen premies meer voor Oranje-internationals die toch al miljonair zijn en moet er een eerlijkere verdeling komen met de vrouwen. Ook wil hij het amateurvoetbal dienen. "De top, Ajax en PSV met name, krijgt het steeds beter. Voor dat establishment is de laatste jaren goed genoeg gezorgd. Nu zijn de andere clubs aan de beurt", zegt hij in de Volkskrant.

"De top moet breder, de weerstand groter. Het speelveld mag, nee het moet gelijkwaardiger", vertelt De Waard, die tevens een prominente rol in gedachten heeft voor voormalig topspelers. "Ik zou het bijvoorbeeld prachtig vinden als Marco van Basten ambassadeur zou zijn van de KNVB, als een soort geweten van ons voetbal. Iemand die zich uitlaat over actuele zaken. Andere voormalige toppers zou ik meesturen op missies. We mogen veel trotser zijn op ons voetbal en op onze toppers."

"Misschien is het nog beter om voetballers als Frank Korpershoek (Mister Telstar) en voormalig Roda JC'er Nathan Rutjes in te schakelen als ambassadeurs", aldus De Waard, die door de Volkskrant wordt omschreven als een soort Robin Hood. "Jongens met clubliefde, of met grote uitstraling en identificatie in de maatschappij."

Poll

De Waard als KNVB-voorzitter?

(2545 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws