'Dicksten Bundesliga-Deal aller Zeiten: Bayern ontvangt liefst 800 miljoen euro'

'Dicksten Bundesliga-Deal aller Zeiten: Bayern ontvangt liefst 800 miljoen euro'

08-03-2019 08:45 Laatste update: 09:16
35

Bayern München heeft een bijzonder lucratieve hoofdsponsor gevonden. Autofabrikant BMW wil liefst 800 miljoen euro in de Zuid-Duitse topclub pompen, melden onder meer BILD en het Duitse zakenblad Manager Magazin.

De sponsorovereenkomst zou uiterlijk in 2025 moeten ingaan. Momenteel heeft Bayern met Audi al een autofabrikant als belangrijkste sponsor. Er zouden gesprekken worden gevoerd om het contract met Audi, dat tot 2025 loopt, voortijdig te beëindigen, zodat BMW eerder kan instappen.

"Beide partijen hebben vorig jaar al een intentieverklaring ondertekend", zegt Edmund Stoiber, lid van de raad van toezicht van Bayern. President Uli Hoeness van Der Rekordmeister bevestigde vorig jaar al dat Bayern en BMW met elkaar spraken. "Het klopt dat er gesprekken zijn. Of het ook daadwerkelijk tot een deal komt, gaan we in de komende maanden zien", liet hij in december weten.

BMW wil het nieuws nog niet bevestigen tegenover de Duitse media. BILD rept van de dicksten Bundesliga-Deal aller Zeiten. De overeenkomst zou in ieder geval voor tien jaar zijn, tot 2035. In die periode ontvangt Bayern dus 800 miljoen euro.