'Barça heeft een koopje binnengehaald, De Jong misschien te goedkoop weggegaan'

'Barça heeft een koopje binnengehaald, De Jong misschien te goedkoop weggegaan'

08-03-2019 09:04 Laatste update: 09:30
88

Sonny Silooy is zeer onder de indruk van het optreden van Ajax tegen Real Madrid. De oud-speler van de Amsterdammers denkt dat de 1-4 zege in de Spaanse hoofdstad echter ook zijn keerzijde kan hebben.

"Deze wedstrijd was fantastisch en zeker ook de manier waarop ze daar hebben gespeeld", zegt Silooy over de return in de achtste finale van de Champions League tegen De Telegraaf. "Het had zelfs 5-1 of 6-1 kunnen zijn tegen het grote Real Madrid."

Wedden

Meer odds

Silooy ziet dat de spelers van Ajax er heel goed opstaan in Europa. Onder meer Frenkie de Jong blonk uit. De 21-jarige middenvelder heeft zijn toptransfer al te pakken. Hij vertrekt in de zomer voor minimaal 75 miljoen euro naar FC Barcelona. "Ik denk dat Barcelona een koopje heeft binnengehaald. Frenkie de Jong is misschien té goedkoop weggegaan, denk ik zomaar."

Silooy voorspelt een leegloop bij Ajax door de Europese prestaties. "Als je ziet wat er de afgelopen weken is gebeurd met spelers. Zelfs spelers die voor heel veel jaar hebben getekend, zijn in trek. Ik ben heel benieuwd wat er nog over blijft na dit seizoen."

Zie ook: De Jong maakt indruk met heerlijke acties tegen Ballon d'Or-winnaar Modric