Advocaat baalt van Utrecht-spits: Dat zal die jongen ook vervelend vinden

Advocaat baalt van Utrecht-spits: "Dat zal die jongen ook vervelend vinden"

08-03-2019 13:01 Laatste update: 13:55
37

Dick Advocaat lijkt voorlopig voor Michiel Kramer te kiezen in de spits bij FC Utrecht. De spits, die in de winter transfervrij overkwam van Maccabi Haifa, maakte vorige week tegen Heracles Almelo (1-5 zege) een goede indruk op de Utrecht-trainer.

Advocaat lijkt voorlopig te bouwen op Kramer, die hij kent van een kortstondige periode bij Sparta. "Kramer speelde vorige week een goede wedstrijd", aldus de trainer in De Telegraaf. "Hij is ook gewoon een goede spits. In de lucht is hij sowieso heel sterk, maar ook aan de bal is hij goed. Daarnaast is hij ondanks zijn lengte vrij snel en heeft hij een goede techniek."

Kramer heeft een streepje voor ten opzichte van Jean-Christophe Bahebeck, die van de ene in de andere blessure valt. Advocaat: "Toen Kramer er nog niet was, dacht je dat Bahebeck de eerste spits zou worden. Maar continu was er wat. Dan kun je er niet op rekenen en dat is echt moeilijk. Dat zal die jongen ook vervelend vinden. Die wil ook fit zijn en spelen, maar op de een of andere manier gebeurt er steeds iets."

FC Utrecht vervolgt de competitie vrijdagavond tegen FC Groningen. Kramer staat dan naar alle waarschijnlijkheid in de spits.