Van Bommel mijmert over 'bommetje vol' Ajax-schema: Konden wij dat maar

Van Bommel mijmert over 'bommetje vol' Ajax-schema: "Konden wij dat maar"

08-03-2019 14:22 Laatste update: 14:26
155

Door de verpletterende zege van Ajax op Real Madrid (1-4) spelen de Amsterdammers nog minimaal twee Champions League-wedstrijden dit seizoen. PSV-trainer Mark van Bommel ziet dat niet als een voordeel voor zijn ploeg.

"Hoe mooi is het om zo vaak te voetballen? Konden wij dat maar", aldus Van Bommel, geciteerd door De Telegraaf. PSV eindigde in een loodzware groep met FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale op de laatste plaats. "Hoe vaker je speelt, hoe beter dat is. Zo blijf je in het ritme. Je kan het op twee manieren uitleggen, want wij kunnen meer trainen. Maar van wedstrijden spelen blijf je ook fit."

PSV speelt dit seizoen nog tien wedstrijden in de Eredivisie, terwijl Ajax er door de verzette competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle nog elf voor de boeg heeft. "Als de KNVB consequent zou zijn, zouden ze ook de Eredivisie-wedstrijd voor de kwartfinale van de Champions League verzetten", tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van Van Bommel. "Maar het programma zit bommetje vol."