Utrecht en Groningen houden elkaar op een gelijkspel in De Galgenwaard

Utrecht en Groningen houden elkaar op een gelijkspel in De Galgenwaard

Gepubliceerd: vrijdag 8 maart 2019 om 22:03vr 08-03-2019 om 22:03

Laatste update: vrijdag 8 maart 2019 om 23:22vr 08-03-2019 om 23:22

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Groningen is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. In een ietwat saaie wedstrijd was Utrecht dreigender, maar tot een doelpunt kwam de club niet. Hierdoor wint Utrecht voor de vijfde keer op rij niet in De Galgenwaard.

In de eerste helft was Utrecht de bovenliggende partij, maar tot een doelpunt kwam het niet. De grootste kans was voor Sander van der Streek, maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Groningen-keeper Sergio Padt. Ook twee kopkansen werden door de middenvelder om zeep geholpen. Groningen kwam niet verder dan een mogelijkheid voor Mimoun Mahi, die net niet op tijd aan de bal kon komen. 

In de tweede helft gingen beide teams verder waar ze gebleven waren. FC Groningen was dichtbij een doelpunt, maar een afvallende bal na een voorzet van Thomas Bruns werd door Género Zeefuik wild overgeschoten. FC Utrecht kwam wel dreigend op de helft van Groningen maar tot écht uitgespeelde kansen kwam de ploeg uit de Domstad niet. Michiel Kramer kon na een goede voorzet van Sean Klaiber richting het doel van Padt koppen, maar de spits stond in buitenspelpositie.

Naarmate het laatste fluitsignaal naderde werd Utrecht wat gevaarlijker. Een schot van invaller Othman Boussaid verdween net naast en een kopbal van Kramer werd door Padt naast het doel getikt. De laatste kans van de wedstrijd was voor Groningen, maar David Jensen kon de vrije trap van Ajdin Hrustic uit zijn doel stompen. 

Door het gelijkspel blijft Groningen steken op een achtste plek, net buiten de plekken voor Europees voetbal. Utrecht blijft onveranderd zesde.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws