Sparta en Roda JC lijden duur puntenverlies, FC Twente pakt periodetitel

Sparta en Roda JC lijden duur puntenverlies, FC Twente pakt periodetitel

Gepubliceerd: vrijdag 8 maart 2019 om 22:31vr 08-03-2019 om 22:31

Laatste update: zaterdag 9 maart 2019 om 08:07za 09-03-2019 om 08:07

FC Twente heeft goede zaken gedaan in de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Enschede won met 0-2 uit bij TOP Oss, waardoor het de periodetitel binnen heeft. Concurrent Sparta liet punten liggen door een 0-0 gelijkspel tegen FC Eindhoven. Den Bosch won voor het eerst sinds lange tijd weer eens, er werd met 3-0 gewonnen van Helmond Sport. 

Vooral in Enschede zullen ze tevreden terugkijken naar de vrijdagavond-wedstrijden van deze speelronde. De Enschedeërs wonnen met 0-2 door een vroeg eigen doelpunt van Oss-speler Hennos Asmelash en een laat doelpunt van Xandro Schenk. Ook Oss creëerde wel kansen, maar een doelpunt werd er niet gemaakt. Hiermee heeft Twente de periodetitel binnen. De wedstrijd lag overigens nog even stil, omdat de sfeer op de tribunes erg grimmig werd.

Sparta speelde ongelukkig doelpuntloos gelijk in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, waardoor de achterstand op Twente nu elf punten bedraagt. Ook Roda JC liet punten liggen. Het team van Robert Molenaar verloor met 1-0 op bezoek bij NEC. Het vroege doelpunt werd gemaakt door middenvelder Jordy Bruijn.

Go Ahead Eagles liet geen punten liggen. Op bezoek bij FC Volendam won het team uit Deventer knap met 0-1 door een doelpunt van Bruno Andrade. In de tweede helft miste Boy Deul van Volendam nog een strafschop. 

Bij FC Den Bosch zullen ze tevreden zijn dat ze de slechte reeks achter zich kunnen laten. De ploeg won maar liefst zes wedstrijden op rij niet, maar door de 3-0 overwinning op Helmond Sport kunnen ze weer omhoog kijken. De doelpunten werden gemaakt door Danny Verbeek, Vincent Vermeij en keeper Stijn van Gassel, die de bal ongelukkig in eigen doel tikte. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws