TOP Oss-Twente gestaakt na actie Drommel: 'Een juichmoment, ook richting dat vak'

08-03-2019 23:21 Laatste update: 23:35
99

FC Twente pakte vrijdagavond de derde periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie door een 0-2 overwinning op bezoek bij TOP Oss, maar even leek het feestje niet door te gaan. Scheidsrechter Allard Lindhout legde het spel stil, nadat een aantal Oss-supporters Twente-doelman Joël Drommel te lijf wilden gaan. Stewards van de thuisploeg kregen een aantal klappen te verwerken van de eigen supporters.

De reden was de 0-2 van Xandro Schenk in de slotfase van de wedstrijd. Drommel vierde de goal opzichtig, dit tot ongenoegen van een gedeelte van de Oss-aanhang. "Als we scoren ren ik vaak naar de middellijn om het doelpunt te vieren", aldus de keeper tegen TC/Tubantia. "Op de terugweg naar de goal werd er van alles naar me geroepen en gegooid. Ze gooiden sowieso al de gehele tweede helft bier naar me en dat deden ze op dat moment weer."

Na de 0-2 zag Drommel zijn kans schoon. "Op dat moment had ik wel een juichmoment voor mezelf. Ja, ook even richting dat vak. Ik laat me de kaas niet van het brood eten." Na een aantal minuten was de orde hersteld en kon de wedstrijd uitgespeeld worden.