Ajax-spits 'wordt niet boos': 'Zo krijg ik de kans om de échte Dolberg te worden'

Ajax-spits 'wordt niet boos': 'Zo krijg ik de kans om de échte Dolberg te worden'

09-03-2019 08:14
58

Kasper Dolberg hoopt langzaam maar zeker zijn topvorm te hervinden. De 21-jarige Deen kiest de weg der geleidelijkheid en schikt zich in zijn reserverol in de Champions League. Ook tegen Real Madrid was hij invaller.

"Ik ben op de weg terug naar mijn niveau in het seizoen dat we de finale van de Europa League haalden. Ik heb geen blessurezorgen meer en het is een combinatie van fit zijn en sterker worden, ook mentaal", zegt Dolberg in De Telegraaf. "Het moet stap voor stap, want mijn topvorm najagen werkt juist averechts. Dat deed ik kort na mijn blessures. Maar zo werkt het dus niet. In mijn hoofd moest ik mezelf afremmen."

"Natuurlijk wil ik elke wedstrijd spelen en ik ben teleurgesteld als dat niet gebeurt, maar ik word niet boos meer", vervolgt Dolberg. "Dusan Tadic doet het geweldig en het team draait fantastisch met hem in de spits in Champions League-wedstrijden. Het voelt goed daar onderdeel van te zijn en tijdens de wedstrijden die ik start in de Eredivisie en door mijn invalbeurten Europees krijg ik rustig de kans weer de échte Kasper Dolberg te worden."

Met Tadic en Klaas-Jan Huntelaar heeft Dolberg twee geduchte concurrenten. "Tegen Real Madrid was Tadic eigenlijk als een negen-en-een-half de beste speler van het veld. Ik kan veel van hem leren: zijn aanname, hoe hij beweegt en de verdedigers weghoudt. Daar is hij heel goed in en het was in deze wedstrijden heel belangrijk. Twee leraren als Huntelaar en Tadic om me heen, dat helpt me enorm. Alleen al door naar ze te kijken."