'Van Dijk ging nooit naar de sportschool. Ik bijna elke dag, hij bleef sterker'

'Van Dijk ging nooit naar de sportschool. Ik bijna elke dag, hij bleef sterker'

09-03-2019 18:22
26

Maya Yoshida heeft goede herinneringen overgehouden aan zijn samenwerking met Virgil van Dijk. De Japanse oud-VVV'er speelde tussen 2015 en 2017 met de huidige aanvoerder van het Nederlands elftal bij Southampton.

Toen Van Dijk overkwam van Celtic, keek Yoshida vol bewondering naar zijn nieuwe ploeggenoot. "Hij was van nature al sterk, van nature al snel én hij had een hele goede techniek", vertelt de inmiddels dertigjarige Japanner aan The Sun. "Soms was ik erg jaloers op hem." Yoshida deed er alles aan om qua fysiek kracht in de buurt te komen van Van Dijk. "Hij ging nooit naar de sportschool. Ik ging bijna elke dag, maar hij bleef sterker en sneller."

Wedden

Meer odds

Yoshida vertelt ook hoe hij aan het begin van de eeuw met een Japans jeugdelftal naar Rotterdam afreisde om een toernooi te spelen. Daar was hij getuige van Feyenoord-Ajax, waar een jonge Zlatan Ibrahimovic meedeed. "Hij maakte veel indruk op mij, omdat hij zo lang en sterk was. Later realiseerde ik me pas dat het Zlatan Ibrahimovic was." In 2017 stond Yoshida zelf tegen Ibrahimovic, tijdens de League Cup-finale tegen Manchester United. "Dat is één van de mooie dingen aan voetbal."

Lees ook: Spelers 'zijn bang voor Van Dijk': 'Als ze hem zien schieten ze de bal meteen weg'