Vink voorspelde 0-3 in Madrid: Die gaan niet inzakken en Ajax de bal geven

Vink voorspelde 0-3 in Madrid: "Die gaan niet inzakken en Ajax de bal geven"

09-03-2019 19:02
47

De 1-4 van Ajax in het Estadio Santiago Bernabeu kwam niet geheel onverwacht voor Marciano Vink. De oud-verdediger van onder meer Ajax en PSV had vooraf in het bijzijn van zijn vrienden een 0-3 eindstand voorspeld, vertelt hij zaterdagavond bij De Eretribune op FOX Sports.

Real Madrid begon met een 2-1 voorsprong aan het treffen, maar kon het volgens Vink niet permitteren om achterover te zakken. "Je weet dat ze thuis spelen. Die moeten voor eigen publiek ook iets laten zien. Die gaan niet inzakken en Ajax de bal geven", aldus de tweevoudig Oranje-international.

Vink verwachtte al dat Ajax ruimte zou krijgen om te voetballen. "Als je dan de technische vaardigheden van Ziyech, Tadic en De Jong en de diepgang van Neres hebt... Ik had al wel verwacht dat Ajax daar kansen zou krijgen. Maar niet dat ze er dan allemaal in gaan." Dat Raphael Varane in de slotfase op de paal kopte in plaats van in de goal, hielp ook mee. "Dat beetje pech dat Ajax in de heenwedstrijd had, dat beetje geluk hadden ze in Madrid."