Milan op koers voor Champions League, Gladbach wint eindelijk weer eens

09-03-2019 22:47 Laatste update: 22:50
14

AC Milan blijft op koers voor de derde plaats in de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso won de lastige uitwedstrijd bij Chievo Verona met 1-2 en vergroot de voorsprong op stadgenoot Inter daarmee tot vier punten.

Milan steviger op plek drie
AC Milan heeft zich met een 2-1 uitzege bij Chievo Verona steviger op de derde plaats in de Serie A genesteld. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op Champions League-voetbal. Treffers van Lucas Biglia (een fraaie vrije trap) en Krzysztof Piatek bezorgden de Rossoneri drie belangrijke punten nadat Perparim Hetemaj Chievo op 1-1 had gezet. De equipe van trainer Gennaro Gattuso kon die driepunter goed gebruiken, want daarmee loopt het uit op aartsrivaal Internazionale. Die ploeg staat vierde en heeft vier punten achterstand op AC Milan. Inter speelde wel één wedstrijd minder.

Borussia Mönchengladbach wendt crisis af
Na vier wedstrijden zonder overwinning heeft Borussia Mönchengladbach weer eens het volle pond gepakt. Die Fohlen wonnen de uitwedstrijd bij Mainz met 0-1 en behouden daarmee hun vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op Champions League-voetbal. Nico Elvedi liet na ruim een uur spelen de winnende treffer noteren voor Gladbach, dat nu hetzelfde puntenaantal heeft als nummer drie Leipzig. Eintracht Frankfurt staat vijfde op zes punten achterstand, maar de ploeg van Jetro Willems en Jonathan de Guzman heeft wel nog een wedstrijd tegoed.

Depay-loos Lyon geeft ruime voorsprong weg
Olympique Lyon heeft zonder Memphis Depay niet weten af te rekenen met Strasbourg. Memphis zag vanaf de bank hoe zijn ploeg, met Kenny Tete als rechtsback, in de eerste helft op 0-1 kwam. Moussa Dembele opende de score namens Lyon en verdubbelde vlak na rust zelfs de marge vanaf de stip, maar dat bleek niet genoeg voor de winst. Ludovic Ajorque scoorde in minuut negenenzestig en zeventig voor Strasbourg en bepaalde de eindstand daarmee op 2-2. De tweede plaats in de Ligue 1, die op dit moment in handen is van Lille, raakt daarmee verder uit zicht voor Depay en Tete.

Atlético wint met miniem verschil en houdt druk op Barça
Atlético Madrid heeft met een 1-0 zege op Leganés de druk op koploper Barcelona gehouden. Los Rojiblancos staan met een wedstrijd meer gespeeld nu vier punten achter de Catalaanse lijstaanvoerder, die zaterdagavond nog de kans krijgt om weer op zeven punten te komen. Saul zorgde na de rust voor de winnende treffer door een strafschop in tweede instantie achter de doelman te werken.