City doet goede zaken in titelstrijd met Liverpool: Sterling de grote man

09-03-2019 20:25
3

Manchester City heeft een eenvoudige overwinning geboekt in de Premier League. Dankzij een hattrick van Raheem Sterling werd Watford met 3-1 verslagen. De druk ligt daardoor bij concurrent Liverpool.

City nam vorige week de koppositie over van The Reds en die kwam eigenlijk geen moment in gevaar zaterdag. De ploeg van manager Pep Guardiola kreeg in de eerste helft geen enkel schot op doel tegen, terwijl het zelf wel de nodige kansen creëerde. Toch werd de ban pas ná rust gebroken. Het doelpunt was curieus te noemen.

Sterling werd met de borst bediend door Sergio Agüero en rondde af, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Na overleg tussen de arbitrage ging de treffer van de vleugelspeler alsnog door. Sterling stond weliswaar buitenspel, maar kreeg de bal net voordat hij schoot tegen zich aan via Daryl Janmaat. Daardoor was niet Agüero, maar de Nederlandse verdediger de aangever.

Niet veel later gooide City het duel in het slot. Eerst was Sterling het eindpunt van een schitterende aanval en niet veel later was hij Janmaat te snel af en schoot hij de 3-0 binnen. Watford deed met het eerste schot op doel nog wel iets terug. Gerard Deulofeu maakte de stand iets draaglijker.

City komt op 74 punten. Liverpool kan de achterstand zondag tegen Burnley terugbrengen tot één punt.