Barça herstelt zich na achterstand en tankt vertrouwen voor return tegen Lyon

09-03-2019 20:33
10

FC Barcelona heeft zaterdag na een onverwachte achterstand alsnog drie punten gepakt tegen laagvlieger Rayo Vallecano in de Primera Division. De Spaanse kampioen won met 3-1 en tankte daardoor vertrouwen voor het Champions League-duel met Olympique Lyon.

Hoewel het treffen met de Fransen woensdag op het programma staat, gunde Barça-trainer Ernesto Valverde zijn sterren geen rust. Toch kwamen de Catalanen op achterstand tegen de nummer negentien. Raúl De Tomás kreeg alle ruimte en trof doel. Het bleek een Wake-up call voor de thuisploeg en met name Messi, die Barcelona weer eens bij de hand nam.

De Argentijnse ster bediende na 38 minuten Gerard Pique met een afgemeten voorzet, die door de verdediger werd binnen gekopt. Vijf minuten na de pauze nam Messi zelf de 2-1 voor zijn rekening. Hij benutte een strafschop na een overtreding op Nélson Semedo. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Luis Suarez. De oud-Ajacied rondde af na een vlotte combinatie met Ivan Rakitic.

Barça heeft daardoor weer zeven punten voorsprong op nummer twee Atlético Madrid.