Opoku en Unnerstall bezorgen VVV zwaarbevochten en onverdiende zege op Excelsior

09-03-2019 20:27
23

VVV-Venlo heeft door een 1-0 thuiszege op Excelsior de aansluiting gehouden met het linkerrijtje in de Eredivisie. Een rake kopbal van Johnatan Opoku vlak voor rust en een aantal knappe reddingen van doelman Lars Unnerstall waren genoeg voor drie punten voor de Venlonaren.

Na tien minuten had Excelsior op voorsprong moeten staan. Marcus Edwards, de watervlugge Spurs-huurling van de Rotterdammers, kwam oog in oog te staan met Lars Unnerstall maar zag hoe de Duitse doelman zijn poging op prachtige wijze pareerde. De thuisploeg kwam in die fase niet verder dan een aantal afstandsschoten van Johnatan Opoku, waar Alessandro Damen goed het oog in had.

Na ongeveer een half uur spelen deed Excelsior zich opnieuw tekort. Jeffry Fortes kwam uitstekend voor zijn man en leek de bal de korte hoek in te prikken, maar de bal schoot langs de voor Excelsior verkeerde kant van de paal. Waar de Rotterdammers nalieten om op voorsprong te komen deed VVV dat voor de rust wel. Een goede fase van de Venlonaren werd uiteindelijk beloond door Opoku, die een uitdraaiende vrije trap van Peter van Ooijen in de verre hoek kopte.

De Kralingers speelden na de onderbreking op dezelfde manier als voor de rust. Unnerstall werd een aantal keren getest, maar pogingen van Ali Messaoud, Mounir El Hamdaoui en Jurgen Mattheij eindigden niet achter de sterk keepende Duitser. VVV kon daar bar weinig tegenover zetten en had een kwartier voor tijd alle geluk van de wereld dat invaller Omarsson in vrijstaande positie recht op Unnerstall kopte.

In de slotfase zette Excelsior nog één keer aan en wederom kreeg Omarsson de kans om zijn ploeg een dikverdiend punt te bezorgen. Ditmaal schoot hij de bal voorlangs en begon de tijd te dringen voor de Rotterdammers. In de vijf minuten blessuretijd kreeg de ploeg van Adrie Poldervaart niet meer wat het verdiende, waardoor de goal van Opoku en de reddingen van Unnerstall VVV drie zwaarbevochten punten opleverden.