ADO in eigen huis niet opgewassen tegen Heerenveen en uitblinkende Vlap

09-03-2019 21:39
35

Michel Vlap heeft sc Heerenveen met twee fraaie treffers voorbij ADO Den Haag geholpen. De Fries scoorde voor en na rust en was daarmee de belangrijke man aan Heerenveen-zijde, dat na een tumultueuze slotfase met 2-3 won in Den Haag.

Lex Immers stond al na twee minuten met de handen in het haar. De aanvallend ingestelde middenvelder van ADO kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt van Tomas Necid, maar twee dikke kansen waren niet aan de Hagenees besteed. Necid zelf kopte na tien minuten in kansrijke positie over.

Dat de openingstreffer aan de andere kant viel was dan ook verrassend te noemen. Michel Vlap ontving na twintig minuten een prima balletje van Sam Lammers en prikte het leer in de verre hoek: 0-1. Daarmee kantelde ook het spelbeeld, want tot de rust waren het de Friezen die recht hadden op meer. Dennis Johnsen, Yuki Kobayashi en Lammers wisten de marge echter niet te verdubbelen.

Dat was mede te danken aan ADO-keeper Robert Zwinkels, die na de rust ook Vlap van scoren afhield. De reddingen van de doelman bleken belangrijk voor ADO, want nadat Necid na een uur spelen nog over kopte was zijn derde poging een paar minuten later wel raak. De Tsjech stond helemaal vrij en knikte een loepzuivere voorzet van Nasser El Khayati tegen de touwen.

Lang kon het Cars Jeans Stadion niet genieten van de gelijke stand. Een vrije trap op een meter of achttien werd schitterend in de kruising geschoten door Vlap, die daarmee zijn tweede van de avond liet noteren. Alle reden voor ADO om een slotoffensief te starten en het Haags kwartiertje werd enthousiast begroet. De beruchte laatste vijftien minuten leverden nog twee treffers op, maar geen resultaat voor de Hagenezen.

Lammers profiteerde namelijk van geklungel in de defensie bij ADO en leek met zijn 1-3 de wedstrijd te beslissen. In de derde minuut van de blessuretijd legde scheidsrechter Martens echter toch nog op de stip voor ADO en maakte El Khayati het duel nog even spannend, maar in de twee spannende minuten die daarop volgden hield Heerenveen de drie punten wel binnenboord.