Mager PSV verzuimt score flink op te voeren tegen machteloos NAC Breda

09-03-2019 21:40 Laatste update: 21:44
191

Koploper PSV heeft kinderlijk eenvoudig gewonnen van hekkensluiter NAC Breda. De ploeg van trainer Mark van Bommel had niets te duchten van de provinciegenoot, maar draaide opnieuw lange tijd stroef: 2-0.

Door de schorsing van Hirving Lozano maakte Cody Gakpo zijn basisdebuut bij PSV en hij stond razendsnel aan de basis van de openingstreffer. Gakpo brak na vijf minuten door over links en bediende Luuk de Jong, die knap voor zijn man kroop: 1-0. NAC had niets in te brengen, maar PSV bleek opnieuw niet in topvorm te verkeren. De Jong en Gakpo kregen nog wel kansjes en Angeliño raakte de lat, maar de Eindhovense fans toonden met fluitconcerten hun onvrede over het spel.

Vlak na rust dachten ze wel weer te kunnen juichen. De Jong kopte de bal tegen de touwen. Het doelpunt van de spits werd op aanraden van de VAR echter afgekeurd wegens buitenspel. NAC speelde weinig klaar, maar had ook in de gaten dat de koploper opnieuw niet in grootse doen verkeerde. Na 64 minuten kreeg Mitchell te Vrede zelfs een kans op de gelijkmaker. Van Bommel besloot meteen in te grijpen door Michal Sadilek en Donyell Malen te brengen voor Jorrit Hendrix en Gakpo.

Die ingreep leverde vier minuten later al resultaat op. Pablo Rosario stuurde Denzel Dumfries diep en de rechtsback legde terug op Malen, die de bal in de verre hoek schoot. PSV was daarna nog dicht bij een derde treffer, maar dat bleef de bezoekers bespaard.

Het gat tussen PSV en Ajax is nu acht punten, al hebben de Amsterdammers twee wedstrijden tegoed.