Luuk de Jong: 'Dat moeten we eisen van elkaar, zijn daar soms te gelaten in'

Luuk de Jong: 'Dat moeten we eisen van elkaar, zijn daar soms te gelaten in'

09-03-2019 21:57
53

Luuk de Jong moest toegeven dat het spel van PSV ook tegen hekkensluiter NAC Breda stroperig was. De aanvoerder van de Eindhovenaren ziet daar een verbeterpunt voor de selectie van coach Mark van Bommel.

"De eerste helft was af en toe slordig van onze kant. We willen wel ons spel spelen en geven niet heel veel weg, maar we komen er zelf ook moeilijk doorheen omdat NAC het heel klein maakt met 5-4-1", zegt De Jong bij FOX Sports. "Er was weinig ruimte. Die paar keer dat we het goed doen en de diepte zoeken, vallen de doelpunten. Dat moeten we vaker doen."

"In de tweede helft deden we het wel beter, maar we moeten misschien meer doelpunten maken", vervolgt de spits. "Voor de fans, voor onszelf, voor iedereen. We willen ook gewoon een signaal afgeven", aldus De Jong, die al snel de score opende en daarmee voor zijn 21e treffer van het seizoen tekende. Desondanks kon hij niet voorkomen dat Van Bommel geïrriteerd was na de eerste helft.

"Iedereen kon wel zien dat we slordig waren en dat we een paar ballen achter elkaar fout speelden", verklaart De Jong. "We lieten het een beetje gaan. Daar moeten we korter op zitten bij elkaar, dat moeten we eisen van elkaar. Soms zijn we daar iets te gelaten in, omdat we natuurlijk nog een jonge groep zijn."