Willem II neemt afstand van onderste regionen dankzij moeizame zege op Superboeren

09-03-2019 22:37
21

Willem II heeft door een 3-2 thuisoverwinning op De Graafschap afstand genomen van de degradatiezone. De Tilburgers hadden het bij tijd en wijlen lastig met de enthousiast spelende Superboeren, maar mede door twee goals van Alexander Isak blijven de punten in Brabant.

Basisdebutant Nigel Bertrams, die in het verleden ook onder contract stond bij Willem II, werd al na tien minuten aan het werk gezet. Hij hield een kopbal van Alexander Isak met moeite uit zijn doel, maar moest twee minuten later toch capituleren. Daar kon Bertrams weinig aan doen, want Isak liep per ongeluk tegen een mislukt schot van Vangelis Pavlidis aan. Daardoor werd de bal van richting veranderd en leidden de Tilburgers al vroeg in de wedstrijd.

Tien minuten later noteerde de huurling van Borussia Dortmund alweer zijn tweede goal. Isak, die met zijn goals een ware opvolger van Fran Sol blijkt te zijn, was de slimste in een onderling duel met Bart Straalman en tikte de bal sluw langs de uitkomende Bertrams: 2-0. De verdediger van De Graafschap haalde echter nog in de eerste helft zijn gram. Straalman kopte een hoekschop knap in en bracht de Superboeren daarmee terug in de wedstrijd.

Buiten de treffers stond de eerste helft niet bol van het spektakel en ook het tweede bedrijf was niet echt het aanzien waard. De bedrijvige Isak schoot nog wel een aantal keer op doel, maar dat mocht geen naam hebben. Het eerste echte moment van de tweede helft leverde meteen weer een goal op. Fernando Lewis werd knap weggestuurd door Marios Vrousai en de centrale verdediger rondde bekwaam af: 3-1.

Daarmee was de zege echter nog lang niet binnen voor de Tilburgers, want binnen een mum van tijd bracht De Graafschap de marge weer terug naar één. De bal ging op de stip na een overtreding van Diego Palacios, waarna Youssef El Jebli penaltykiller Timon Wellenreuther eenvoudig klopte. Met een 3-2 achterstand was er nog een resultaat mogelijk voor De Graafschap en de ploeg van Henk de Jong zocht met man en macht naar de gelijkmaker.

De Superboeren drongen aan en probeerden met opportunistisch spel een gelijkmaker af te dwingen in de slotfase. Ondanks een aantal hachelijke situaties voor het Tilburgse doel viel die niet meer. Daardoor neemt Willem II afstand van de degradatiezone en kan het even opgelucht ademhalen. De Graafschap blijft zeventiende staan, maar door de nederlaag van NAC bij PSV (2-0) behoudt de club uit Doetinchem een voorsprong van vijf punten op de hekkensluiter uit Breda.