Beugelsdijk loopt leeg: Ik voel me wel zwaar genaaid, ja

Beugelsdijk loopt leeg: "Ik voel me wel zwaar genaaid, ja"

Gepubliceerd: zaterdag 9 maart 2019 om 23:46za 09-03-2019 om 23:46

Tom Beugelsdijk moet opnieuw een wedstrijd van ADO Den Haag vanaf de tribune bekijken na zijn gele kaart in het duel met sc Heerenveen (2-3 winst). De verdediger heeft geen goed woord over voor het handelen van de arbitrage.

Beugelsdijk ging verhaal halen toen ADO-spits Tomas Necid in de slotfase naar de grond ging. Scheidsrechter Richard Martens was daar niet van gediend en gaf geel wegens protesteren. "We hebben niet voor niets die VAR? Voor het minste of geringste kijken ze die beelden terug - en nu vragen we ernaar en gebeurt het niet", beklaagt Beugelsdijk zich in gesprek met Omroep West.

"Kijk naar die VAR, zei ik, kijk naar die VAR. Dat is het enige dat we met z'n allen zeiden. Maar hij geeft mij gelijk geel, ik wist niet wat ik meemaakte", vervolgt Beugelsdijk. De verdediger stelt dat niet alleen hij ontzet was door die prent. "Die gasten van Heerenveen zeiden: het is een schande dat je geel krijgt. Ik heb geen slecht woord gezegd! Is het omdat ik dan niet lach? Tja, ik ben op zo'n moment gefocust. Ik voel me wel zwaar genaaid, ja."

Beugelsdijk vindt dat het mogelijk moet zijn om iets aan de arbiter te vragen. "Dat hoort toch bij het voetbal? Het is toch emotie? Dat moet een scheidsrechter ook aanvoelen. Ik zal wel weer op mijn bord krijgen waarom ik daar sta, maar ik zei alleen: kijk naar die VAR! Meer heb ik niet gezegd. Ik vind dit heel triest. Ik heb wel eens stomme gele kaarten gepakt, maar dit was geen geel."

Beugelsdijk noemt de strafschop die Nasser El Khayati in blessuretijd mocht nemen een 'goedmakertje'. "Dat vond ik een overtreding van Lex (Immers, red.)."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws