'Als Ramos er bij was geweest hadden we waarschijnlijk niet zo vaak gescoord'

'Als Ramos er bij was geweest hadden we waarschijnlijk niet zo vaak gescoord'

10-03-2019 09:16 Laatste update: 22:47
51

Andre Onana denkt niet dat Sergio Ramos nog een keer een opzettelijke gele kaart zal pakken. De doelman van Ajax denkt dat de Amsterdammers het een stuk lastiger hadden gehad als de aanvoerder van Real Madrid wel mee had gespeeld.

Ramos pakte in de heenwedstrijd in Amsterdam (1-2 zege voor Real) een gele kaart door Kasper Dolberg aan te tikken. Na de wedstrijd gaf de Spanjaard toe deze kaart opzettelijk te hebben gepakt om met een schone lei aan de kwartfinales te kunnen beginnen. "Ik denk dat hij wel twee keer nadenkt voordat hij dat nog een keer doet", zegt Onana in een interview met Marca. "Als hij er bij was geweest zouden we waarschijnlijk niet zo vaak gescoord hebben."

"We voelden niet dat ze ons onderschatten", vervolgt de doelman uit Kameroen. "We hebben de focus op ons eigen spel gehouden. Het boeide ons niet echt waar zij aan dachten, dus daar kan ik dan ook moeilijk iets over zeggen. De trainer zei ons ook dat we ons eigen spel moesten spelen en de bal het werk moesten laten doen. We hebben onze stijl met het houden van het balbezit aangehouden."