Bedreigd na twee gemiste kansen tegen Ajax: 'Wilde me groot houden, spijt van'

Bedreigd na twee gemiste kansen tegen Ajax: 'Wilde me groot houden, spijt van'

10-03-2019 12:47
98

Tot op de dag van vandaag wordt Andwélé Slory door mensen nog herinnerd aan een clash tussen Feyenoord en Ajax uit 2007. De voormalig aanvaller miste tijdens die editie van De Klassieker twee levensgrote kansen en ontving vervolgens een dreigbrief van een Feyenoord-supporter. 

Slory had in november 2007 het vizier niet op scherp staan tijdens Feyenoord-Ajax (2-2) in De Kuip. "Eén bal ging echt nét langs. Ik dacht: what de fuck... Hoe dan!? Ik had mezelf onsterfelijk kunnen maken", blikt Slory terug tijdens YouTube talkshow Leven met Feyenoord

"Waar ik spijt van heb, is dat ik na afloop voor de camera zei: dit is toch geen wereldramp? Ik wilde me groot houden. Daar heb ik spijt van. Kansen missen hoort bij voetbal, maar ik had eerlijk moeten zijn. Ik voelde me klote. Ik wilde mezelf alleen groot houden, voor al die camera's. Voor de buitenwacht had ik beter mijn gevoel kunnen delen."

Op zijn thuisadres ontving Slory een dreigbrief. "Ja, dat heeft een zwart randje. Er stond: de volgende keer gaan die kansen erin, anders weet ik je te vinden. Daarna ben ik snel verhuisd. Ik heb mijn huis met verlies verkocht, ik woonde er pas net. Het was een aardig huisje."