Stam doet Feyenoord plezier: AZ niet langs PEC na kansenregen in Zwolle

Stam doet Feyenoord plezier: AZ niet langs PEC na kansenregen in Zwolle

Gepubliceerd: zondag 10 maart 2019 om 14:07zo 10-03-2019 om 14:07

Een vermakelijk potje tussen PEC Zwolle en AZ op een kletsnat, moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld is zondagmiddag geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Keepers Mickey van der Hart en Marco Bizot waren de grote uitblinkers. Door de remise krijgt Feyenoord later op de middag de kans om verder uit te lopen op nummer vier AZ. 

PEC, voor aanvang van de wedstrijd slechts één punt boven nummer zestien FC Emmen, begon uitstekend. AZ-goalie Marco Bizot moest diverse keren aan de bak. De doelman greep goed in bij doelpogingen van Mike van Duinen, Kingsley Ehizibue, Kenneth Paal en Younes Namli. 

Op slag van rust kreeg ook AZ een goede mogelijkheid. Linksback Thomas Ouwejan dook plots op voor de neus van Mickey van der Hart. De sluitpost van PEC wist de inzet van Ouwejan te keren. 

AZ kwam goed uit de kleedkamer en was na de pauze een stuk dominanter. Van der Hart redde prachtig op een schot van Oussama Idrissi en kwam ;ater als winnaar uit de strijd bij een één-op-één-duel met Calvin Stengs. Ook bij een grote kans van Guus Til redde Van der Hart knap. Aan de andere kant van het veld miste Van Duinen nog een opgelegde kans. 

Bij winst van FC Emmen op Heracles (aftrap 14.30 uur) kan PEC zondag afzakken naar de zestiende plaats. AZ heeft nu twee punten minder dan nummer drie Feyenoord, de nieuwe club van PEC-trainer Jaap Stam. Feyenoord gaat op bezoek bij Vitesse. Bij winst hebben de Rotterdammers vijf punten meer dan AZ. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws