Ron Jans bezoekt duel van PEC met AZ: 'Zou zomaar op lijstje kunnen staan'

Ron Jans bezoekt duel van PEC met AZ: 'Zou zomaar op lijstje kunnen staan'

10-03-2019 14:14
20

PEC Zwolle heeft een lijstje met mogelijke opvolgers van trainer Jaap Stam klaarliggen. Of Ron Jans, zondagmiddag aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen AZ, op dat lijstje staat, laat technisch directeur Gerard Nijkamp van de Blauwvingers in het midden.

"Dat zou zomaar kunnen. Er zouden heel veel namen zomaar op een lijstje kunnen staan. Het is altijd goed om Ron en zijn vrouw hier weer te zien", laat een mysterieuze Nijkamp weten aan FOX Sports. Jans was eerder tussen 2013 en 2017 trainer van PEC. Aan het einde van het seizoen vertrekt hij als technisch manager bij FC Groningen, waardoor hij beschikbaar is.

"Wij hebben de focus op dit moment echt op de prestaties op het veld", stelt Nijkamp. "Uiteraard achter de schermen zijn we best wel met een aantal dingen bezig. Maar intern hebben we afgesproken dat we de eerste weken goed door willen komen en proberen in rustig vaarwater te komen. Dat kan alleen door snel punten te pakken."

Het dienstverband van Stam blijft beperkt tot een half seizoen. PEC besloot medewerking te verlenen aan de overstap naar Feyenoord. "We hebben zeker overwogen om hem aan zijn contract te houden", aldus Nijkamp. "Maar we kregen al heel snel in de gaten dat Jaap zijn ambitie – in de top werken – zo snel mogelijk wil nastreven. Daar hebben we hem de ruimte in gegeven."

Stam hielp zijn toekomstig werkgever een handje door met PEC met 0-0 gelijk te spelen tegen AZ.

Lees ookPEC vangt flink bedrag voor Stam: 'Als we ergens tevreden over zijn is het dat'