FC Emmen sleept punt uit het vuur tegen Heracles in winters landschap

10-03-2019 16:27 Laatste update: 17:18
29

FC Emmen heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Heracles Almelo in de Eredivisie. De formatie van coach Dick Lukkien kwam in een winters landschap in de slotfase via Sven Braken langszij, nadat Tim Breukers een rode kaart had gekregen: 1-1.

Heracles had de smaak te pakken met drie competitiezeges op rij - onder meer Ajax werd verslagen - maar ging vorige week hard onderuit tegen FC Utrecht (1-5). De ploeg van trainer Frank Wormuth toonde in Drenthe aanvankelijk beterschap. Na zeventien minuten werd de score geopend, nadat Emmen stond te slapen bij een hoekschop. Adrián Dalmau stond helemaal vrij en werd bediend door Maximilian Rosmann, die eveneens alle ruimte kreeg: 0-1.

Ondanks de vroege voorsprong wist Heracles niet door te drukken. De thuisploeg nam het initiatief over en was dicht bij de gelijkmaker. Jafar Arias kopte de bal van dichtbij in de handen van Heracles-keeper Janis Blaswich. Kort voor rust werd Emmen in het zadel geholpen. Rechtsback Tim Breukers van de bezoekers pakte in een tijdsbestek van twee minuten twee gele kaarten wegens onhandige overtredingen halverwege het veld.

Toch wist Emmen lange tijd niet te profiteren van het overtal en ook de weersomstandigheden waren een complicerende factor. Het begon flink te sneeuwen, waardoor zelfs de oranje bal eraan te pas moest komen. Vijf minuten voor tijd kon het thuispubliek alsnog juichen. Het was invaller Braken die uit een voorzet van Glenn Bijl fraai raak kopte.

Emmen probeerde daarna drie punten uit het vuur te slepen, maar dat bleef de Heraclieden bespaard. Wel kwamen de bezoekers met de schrik vrij toen de bal via Bart van Hintum op de paal eindigde. De club uit Drenthe blijft zestiende in de Eredivisie, Heracles staat zevende.