Feyenoord wint óók niet in Arnhem en profiteert niet van puntenverlies AZ

Feyenoord wint óók niet in Arnhem en profiteert niet van puntenverlies AZ

10-03-2019 16:22
166

Feyenoord heeft zondagmiddag nagelaten om AZ op vijf punten achterstand te zetten in de strijd om de derde plek. Op bezoek bij subtopper Vitesse bleven de Rotterdammers op 1-1 steken. Feyenoord heeft in 2019 nog altijd geen uitwedstrijd gewonnen. 

Zonder de geblesseerden Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena maakte Feyenoord geen grootse indruk in Arnhem. Voor de pauze vielen de kansen op één hand te tellen. Maikel van der Werff was met een kopbal dichtbij de 1-0 en aan de andere kant van het veld schoot Ridgeciano Haps bijna de openingstreffer binnen. Een poging van Robin van Persie ging daarna nét over. 

In de laatste seconden van het eerste bedrijf was het Orkun Kökcü, uitgerekend de vervanger van Vilhena, die de 0-1 binnenschoot. Van Persie legde een voorzet vanaf links terug en Kökcü schoot laag binnen, onder het lijf van doelman Eduardo door. 

Vrijwel direct na de pauze werd het al gelijk. Cuco Martina verdedigde érg matig nadat back Vyacheslav Karavaev de bal had voorgeslingerd. Mohammed Dauda profiteerde en werkte de bal van dichtbij binnen. 

In de slotfase was Feyenoord, ondanks matig spel, nog dichtbij de overwinning. Van Persie miste een grote kans en in blessuretijd was het Jan-Arie van der Heijden die het houtwerk raakte. De rebound werd om zeep geholpen door Van Persie. 

Feyenoord heeft nu 47 punten, drie meer dan AZ. In totaal won de club slechts drie van z'n dertien uitduels in de Eredivisie. Volgende week neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in De Kuip op tegen Willem II. AZ speelt thuis tegen Ajax.