'Het vervelende voor Stam: Feyenoord denkt dat het elk jaar meedoet om de titel'

'Het vervelende voor Stam: Feyenoord denkt dat het elk jaar meedoet om de titel'

10-03-2019 16:42 Laatste update: 16:55
102

Rinus Israël denkt dat Jaap Stam voor een onmogelijke opgave staat als nieuwe trainer van Feyenoord. Volgens IJzeren Rinus is het verwachtingspatroon in Rotterdam-Zuid veel te hoog.

"Stam is een grote naam in het voetbal, hij heeft bij prachtige clubs gespeeld", steekt Israël van wal bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Maar voor nu was het beter geweest als hij prachtige clubs had getraind. Dat was wel de opzet van Feyenoord, om die reden zijn ze bij Dick Advocaat uitgekomen."

"Het is Stam geworden", vervolgt het clubicoon. "Ik denk dat hij wel het karakter heeft dat bij Feyenoord past, maar hij heeft nog niet de juiste bagage voor Feyenoord. Dat hoeft geen nadeel te zijn, maar het is wel een heel moeilijke job bij Feyenoord op dit moment", doelt Israël op het hoge verwachtingspatroon bij Feyenoord.

"Als ze nu zeggen: we nemen genoegen met de vierde of vijfde plaats, dan is het een prachtige club", aldus Israël. "Maar het vervelende is: bij Feyenoord denken ze nog elk jaar dat ze meedoen om de titel. Met dit materiaal is dat voor elke trainer een onmogelijke opgave. Het is een prachtige club, maar om te slagen moeten er goede spelers worden aangetrokken voor Stam."

Lees ook'Te weinig ervaring, zeggen ze. Nou, hij heeft wel wat opgestoken van Ferguson'